Tarih | Konular | Kitaplar

2014 aktif konular listesi

Operasyonun arkasından çuvalcı paşa çıktı

  • taksim

Türkiye'de ekonomik krize dönüşen 17 Aralık Operasyonu'nun arkasında Çuvalcı General olarak anılan David Petraeus çıktı.

CIA eski Başkanı, yeni görevi olan KKR isimli finans kuruluşunun başında ilk iş olarak Türkiye'ye operasyon yaptı.

ikiyüz yıllık projeyle türkiyedeki islamı bozma mücadelesi

  • Bermuda

İslam dünyasının yüzyıllarca hilafet merkezi olan istanbul, islamın kalesi durumunda..

Ve islam dünyasını tamamen esir altına alınabilmek için bu kale düşürmeyi planlıyanlar 200 yıllık bir proje ile karşımızda

Bu projenin bir çok farklı ayakları var.

Siyasi ayağı, arkasında devlet desteğini yok etmekti. Bunu 1909 yılında osmanlı imparatorluğunu yok ederek aldılar. İttihatcılar ise 10 yılda imparatorluğu bitirdi.

En kritik nokta manevi ayağı idi.

Manevi ayak için ilk süreç 1700 lerde başlayan koparma işlemleri başladı. Vahhabilik kuruldu vs.

Osmanlıda yapılan bir çok deneme sürecinde bir çok maşa karakterler sahaya sürüldü..

Bu MAŞA karakterler'e çeşitli görevler verildi icra edildi.

Manevi saldırı projesi birden çok farklı derecelerde çeşit çeşit hedeflere sahipler.

her bir kademenin lider ismi farklı. En kritik savaş ise ehli sünnet cephesinde yaşanıyor.

Herşey tesadüflerle mi gelişiyor zannediyoruz

  • Bermuda

Yaşanan her olay kendiliğinden mi geliyor acaba?

Hiç mi kurgu yok? Hiç mi geçmişte yapılmış bir plan ve programı yok?

Hiç mi yüzyıllarca hatta binlerce yıllık geçmişi yok?

Hiç mi arkasında gözü dönmüş birileri yok

Ne sanıldığı gibi herşey bizim gibi insanlar tarafından planlanmış programlanmış durumda.. Ne de öyle başı boş duruyor..

* * *

Plancılar çok fazla.. Tek kişi değil. Tek grup değil.. Tek devlet değil. Tek bir din mensubu değil

Farklı farklı plancı var. Bazen bir plancı ekibin içinde bile başka plancılar var.. Plan içinde planlar dönüyor.

* * *

Her bir plancı kendi kurgusunu yapıyor, tohumlarını derliyor ve hedef toprağa seçip büyütüp hasat ediyor.

Tabi bir de herşeyin tesadüflerle geliştiğini sanan kitleler var.

O öyle sananlara yüzyıllarca maymun hikayesi okudular. Mükemmel bir insanın bile maymundan evrimleştiğini söylediler. Öyle inandırdılar. Herşey tesadüflerden ibaret diye haykırdılar.

* * *

Mene, tekel, ufarsin efsanesi nedir

  • hayat

Tevratta geçen bir yahudi efsanesidir. Efsaneye göre:

Kral Nebukadnezar (Süleyman'ın mabedini yıkan Babil Kralı) ölmüş ve oğlu Belşatzar kral olmuştur. Yeni Kral bir ziyafet verir. Süleyman'ın mabedinden getirilen kutsal kase, kap ve malzemeler bu ziyafette kullanılır. Misafirlere bu kaplarla şarap ikram edilir. Şarap içilirken bir adam parmağı görünür; parmak hareket ederek duvara bir yazı yazar. Kral o kadar korkmuştur ki bacakları titremeye başlar ama duvarda yazılanı da okuyamaz ve ‘Bu yazıyı okuyup ne anlama geldiğini söyleyene hediyeler vereceğim' der.

Diyanet internet sitelerini kapattırıyor

  • Efkar

Türkiyede twitter ve youtube kapandı kapanacak kavgaları yaşanırken bir o kadar fıkralara konu olacak ilginç bir yasaklama yöntemi sessiz sedasız uygulanmaktadır.

28 haziran 2013 tarihinde çıkan torba yasasında yer alan bir maddeye dayanarak diyanet işleri başkanlığı internette diyanet ismini kullanan siteleri teker teker kapattırıyor.

Diyanet hukuk müşavirliğince takip edilen bu işlemlerin dayanağı aşağıda:

MADDE 3 - 22/6/1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 1 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

Kapı önünden binlerce TL'lik vurgun

  • hayat

Balıkesir'de girdikleri apartmanlardaki dairelerin önünden çaldıkları ayakkabıları karaborsada yok pahasına satan şebeke polisin başarılı çalışması sonucu çökertildi.

Balıkesir'de girdikleri apartmanlardaki dairelerin önünden çaldıkları ayakkabıları karaborsada yok pahasına satan şebeke polisin başarılı çalışması sonucu çökertildi.

NSA radyo dalgalarıyla bilgisayarlara sızıyor

  • hayat

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın, dünya genelinde yaklaşık 100 bin bilgisayara, bilgi toplama ve siber saldırılara imkan tanıyan casus yazılım yerleştirdiği ortaya çıktı.

New York Times gazetesinin NSA belgeleri ve uzmanlara dayandırdığı haberine göre, ABD dışındaki ülkelerde gerçekleştirilen uygulamada genellikle ağlar yoluyla erişilen bilgisayarlara casus yazılım yerleştiriliyor.

NSA'in bazı bilgisayarlara ise internete hiç bağlanmasa bile casus yazılımı bir şekilde yükleyerek internet erişimi olmayan bilgisayarların içinde bulunan verilere de ulaşabildiği ve bunları değiştirebildiği kaydediliyor.

Microsoft NSA ile işbirliği yaptı’

  • hayat

ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) sunucularından bilgi aldığı ileri sürülen şirketlerden biri olan Microsoft’un, Obama hükümetine bilgi sunduğuna dair önemli bulgular ortaya çıktı. NSA’nın küresel casusluk programı PRISM’i ifşa eden Edward Snowden’ın sunduğu en son belgelere göre, Microsoft milyonlarca kullanıcının Skype ve Outlook gibi hizmetlerindeki yazışmalarını hükümete açtı.

Dünyanın gündemine oturan NSA skandalında ortaya çıkan en son bilgiler, yazılım devi Microsoft’un başını ağrıtacağa benziyor. Eski CIA ajanı Edward Snowden, İngiliz Guardian gazetesine sunduğu yeni bilgilerde, Microsoft’un milyonlarca kullanıcısının bilgilerine erişmesi için NSA’ya yardımcı olduğunu açıkladı.

Bir yılda 5 zettabayt veri depolayacak

  • hayat

ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı’nın (NSA) küresel alanda yürüttüğü gizli istihbarat çalışmalarının ortaya çıkmasının ardından, gözler şimdi NSA’nın veri toplama altyapısına çevrildi. NSA’nın Utah eyaletinde bulunan 1.7 milyar dolarlık dev tesisinin, milyonlarca insan hakkında on yıllarca bilgi saklayacak kapasitede olduğu belirtildi.

Saniyede 20 trilyon hesaplama yapabilen Titan süper bilgisayaranın montaj aşamasında çok sayıda mühendis çalıştı.

Dünyanın sorunlarını çözecek bilgisayar

  • hayat

Dünyanın en gelişmiş iki süper bilgisayarından biri olan Titan, bilimsel araştırmalar için bugün faaliyete geçti. Nvidia marka grafik işlemci birimleri (GPU) kullanan Titan, saniyede 20 trilyon hesaplama yapabiliyor. Süper bilgisayar, iklim değişikliğinden biyo-yakıtlara kadar sayısız alandaki araştırmalar için kullanılacak.

Titan süper bilgisayarının inşa aşaması

Saniyede 20 trilyon hesaplama yapabilen Titan süper bilgisayaranın montaj aşamasında çok sayıda mühendis çalıştı.

ABD Enerji Bakanlığı, dünyanın en gelişmiş bilgisayarlarından biri kabul edilen Titan’ı bugünden itibaren bilimsel çalışmalar adına kullanmaya başladı.

Twitter işbirliğine olumlu bakmıyor

  • hayat

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sosyal medyada yapılmak istenen girişimler kapsamında Twitter'ın hükümetle işbirliği yapmaya sıcak bakmadığını söyledi. Yıldırım, 'internet değişim noktalarının da yaygınlaşması gerektiğini' vurguladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sosyal medya konusunda yapılan girişimler hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, 'Twitter'ın henüz hükümetle işbirliği yapmaya sıcak bakmadığını' belirtirken, 'internet değişim noktalarının yaygınlaştırılması gerektiğini' ifade etti.

Yıldırım, hükümetin sosyal medyayla girişimlerinin devam ettiğini söyleyerek, 'buna rağmen Twitter'ın hükümetle işbirliği yapmaya olumlu bakmadığını' söyledi.

Facebook'tan 'sızıntı' açıklaması

  • hayat

ABD’de eski CIA çalışanı Edward Snowden’ın istihbarat servislerinin telefon kayıtlarını ve internet faaliyetlerini izlediği yolundaki gizli bilgileri sızdırmasının ardından, Facebook, hükümetin ne kadar sıklıkta kullanıcı bilgilerini istediğini açıkladı. Facebook'un ardından Apple'da müşterilerine ait bilgi talep edildiğini doğruladı.

Facebook, ABD dışındaki ilk veri merkezini İsveç'in Lulea kentinde açtı. Tesis, sosyal medya devinin ABD dışındaki ilk, toplamdaki üçüncü veri merkezi.

ABD’de birkaç hafta önce patlak veren telekulak skandalının ardından, milyonlarca kişinin cep telefonu kayıtlarının toplandığının ortaya çıkması Obama’yı zor duruma düşürürken, tartışmalar teknoloji dünyasına sıçradı.

Bir ayda 97 milyar veri parçası toplandı

  • hayat

ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA), milyonlarca Amerikalının cep telefonu kayıtlarını toplamasının yanı sıra teknoloji şirketlerinin sunucularına erişim sağladığına dair bilgilerin basına yansımasının ardından, şimdi de ‘küresel veri madenciliği’ aracı olduğu ortaya çıkarıldı. Ortaya çıkan deliller, Mart 2013’te küresel bilgisayar ağlarından tam 97 milyar veri parçası toplandığını gösterdi.

ABD’de ilk olarak telekulak skandalıyla patlak veren, ardından cep telefonu operatörleri ve dev teknoloji şirketlerinden bilgi toplandığının ortaya çıkmasıyla büyüyen istihbarat skandalı, daha uzun bir süre ABD’nin gündeminden düşmeyecek gibi görünüyor.